Nagy élmény

2023.06.08. 17:40

Angyalszívvel segítettek – Vámoscsaládon jártak a FÉHE Nappali Szolgálatának fiataljai – fotók

A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Nappali Szolgálatának fiataljai az Angyalszív Autós Sport Club nagylelkű meghívásának köszönhetően tölthettek el egy fantasztikus napot Vámoscsaládon.

Tóth Kata

Forrás: VN

Varga Béla és Lipták Dániel alapította az Angyalszív Autós Sport Club Egyesületet 2022 januárjában. Pénzt és energiát nem sajnálva építettek meg egy mintegy 1200 méter hosszú pályát Vámoscsalád határában, amelyen tavaly magyar roncsderbi és offroad versenyeket rendeztek, az idén azonban már osztrák kupasorozatok egyes futamainak is helyet ad, szeptember végén pedig 12 év után először tartanak ott Magyarországon truck triál versenyt. Az egyesület az Angyalszív Lovasudvarral karöltve szívesen tesz eleget jótékonysági felkéréseknek is. Az elmúlt év karácsonyán a Rum-Kastély EGYMI sérült gyerekeit tették boldogabbá, legutóbb a FÉHE Kft. ellátottjainak varázsoltak egy gyönyörű napot. Juranovits-Racker Rita,a fogyatékos-ellátás szakmai vezetője számolt be a részletekről.

A sérült fiatalok számára nagy élményt nyújtott, hogy a sokat tapasztalt sofőrökkel kipróbálhatták a rally világát különböző típusú autókba ülve. A klubtagok végtelen türelemmel, szeretettel viszonyultak a fiatalokhoz, akik így bátran száguldozhattak a crosspályán. A répcelaki tűzoltók megérkezése nagy meglepetést okozott. Megmutatták a tűzoltóautó működését, az általuk használt felszereléseket. A résztvevők megismerték a tűzoltás rejtelmeit, és még a tömlőhasználatot is kipróbálták. Az Angyalszív Lovasudvar is jelen volt a helyszínen több lovával, lehetővé téve, hogy a fiatalok nyeregbe pattanhassanak, kapcsolatba kerülhessenek a lovakkal. Sétáltathatták, simogathatták őket, barátkozhattak velük. Külön köszönet illeti őket a nagylelkű tárgyiadomány-gyűjtésért, amit a Nappali Szolgálat fiataljai részére szerveztek. Rengeteg élménnyel térhettek haza a fiatalok, amiről azóta is lelkesen mesélnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában