Jótékonyság

2023.06.21. 10:00

Az utolsó adományosztás Rönökön

A hatodik évbe lépve megtartotta utolsó adományosztását Rönökön a Kastner & Öhler áruházlánc volt dolgozóiból szerveződött osztrák nyugdíjas csoport, soraiban Wilfried Lacknerrel és feleségével Christine Lacknerrel, Franz Klammlerrel és Konrad Baierrel.

Tóth Judit

Az adományozó csoport magyarországi összekötője Merkli Judit volt Szentgotthárdról, a helyi koordinátori feladatokat pedig Pékó Tamás, Rönök polgármestere vállalta. Óriási segítséget nyújtott az évek folyamán Kocsis Gábor rönöki festő vállalkozó, aki minden ellenszolgáltatás nélkül felajánlotta teherautóját a szállításhoz. Az adományok kiosztásánál az önkormányzat dolgozói segédkeztek. A jótékonysági csoport tagjai 15 évig foglalkoztak adománygyűjtéssel és adományosztással. Szabadidejükben volt cégük raktárában válogatták a felnőtt, gyermekruhákat, cipőket, sporteszközöket, konyhafelszereléseket, háztartási cikkeket, játékokat és dobozokba csomagolva évi egy vagy két alkalommal nyilvános adományozás keretében kiosztották a rászorulók között. 

Rönök 2019-ben a karácsonyi évzáró ünnepségen díszes oklevéllel ismerte el az önzetlen, lelkes csapat tevékenységét. A vasárnapi utolsó adományosztás előtti percek búcsúzkodással teltek. Pékó Tamás polgármester megköszönte a fél évtized munkáját, majd kitért arra, hogy nagyon sok családnak okoztak örömet ez elmúlt években és adományaikkal sokat megspóroltak a rönöki háztartásoknak. A méltatás után jó egészséget kívánva, további szép nyugdíjas éveket kívánt a csoport tagjainak a polgármester,  végezetül ajándékként helyi termelőtől származó, sajtkülönlegességekből álló csomagot nyújtott át az elérzékenyült jótevőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában