A tragédiák elkerülhetők

2023.06.14. 14:00

Biztonságban a vasúti átjárókban, idén még nem történt baleset Vasban – Figyelemfelhívó akció Szombathelyen

Horváth László

Novák Ferenc 1977-óta vezet, 22 éve szállít tűzifát

Forrás: Cseh Gábor

A GYSEV Zrt. immár nyolcadik éve csatlakozott az Európai szintű ILCAD – Nemzetközi Útátjáró Biztonsági Nap elnevezésű rendezvényhez. Az akció keretében szóbeli tájékoztatással, kiadványokkal és szórólapokkal hívták fel a közlekedők figyelmét a szabályok betartására.  

Szerdán reggel délelőtt tíz órakor a kőszegi vasútvonalon, a szombathelyi Söptei úti vasúti átjáróban pirost mutatott a lámpa. A forgalom megállt, ami jó lehetőség volt arra, hogy a GYSEV Zrt. és a rendőrség munkatársai felhívják a járművezetők figyelmét a biztonságos közlekedésre, a szabályok betartására. A sofőrök szórólapot is kaptak.

© Cseh Gábor
Forrás: Cseh Gábor

Novák Ferenc kisteherautójával várakozott a sorban. Mint mondta, 1977 óta van jogosítványa, 22 éve rendszeresen vezet, tűzifát szállít. A mostani akciót hasznosnak tartja, hiszen nem lehet elégszer tudatosítani a sofőrökben, hogy milyen veszélyes üzem az övüké.  

- Ahogy tapasztalom, az emberek döntő többsége betartja a szabályokat a vasúti átjárókban; megállnak, ha pirosat mutat a lámpa – tette hozzá a rutinos sofőr. – Az úton azonban nagyon oda kell figyelni. Jelentősen nőtt a járműforgalom. A mai helyzetet össze sem lehet hasonlítani például az 1970-es évekkel.   

© Cseh Gábor
Forrás: Cseh Gábor

A Nemzetközi Útátjáró Biztonsági Nap elsődleges célja, hogy rámutasson a felelős, figyelmes és udvarias közlekedés fontosságára. A szervezők szerint a sokszor emberéleteket követelő tragédiák nagyobb odafigyeléssel, a közlekedési szabályok következetes betartásával elkerülhetők lennének.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában