Eredmények

2023.06.14. 07:00

Egymillió lépés: mindhárom sárvári iskola az első tízben

Véget ért a Millió lépés az iskoládért program, amelyben több mint kétezer iskola indult az ország minden tájáról. Mindhárom sárvári általános iskola az első tízben végzett, helyezésükkel vármegyénk legjobbjai lettek. Teljesítményükért az önkormányzat sportszer vásárlásra fordítható összeget ajánlott fel számukra.

Polgár Patrícia

Dr. Máhr Tivadar alpolgármester (jobbról) a díjátadón nagyon dicsérte a sárvári gyerekeket

Forrás: Czupor Szilvia

 A Magyar Szervátültetettek Szövetsége az Aktív Magyarország Program támogatásával március 27-én indította el az ország legnagyobb, mozgásra ösztönző, 11 hetes kihívását, a Millió lépés az iskoládért programot. Az akcióban az Országos Kékkörnek (2583 kilométer) megfelelő távolságot kellett megtennie az iskoláknak, minél több kört tettek meg, annál előkelőbb helyen végeztek és annál több esélyük van a nyerésre a június 14-ei sorsoláson, amelyen száz iskola egy-egy millió forintot nyerhet sporteszközökre. Az országos díjazás mellett Sárvár Város Önkormányzata 300 ezer forintot ajánlott fel sportszer vásárlására a versenyben legjobban teljesítő sárvári iskolának, ám mivel ilyen kiemelkedő eredményt ért el mindhárom általános iskola, mindenki díjazásban részesült. 

Az országos 3. helyezett Szent Lászlóiskola 300 ezer forintot, a 6. helyezett Gárdonyi és a 8. helyezett Nádasdy 150-150 ezer forintot kapott sportszervásárlásra. Kondora István polgármester és dr. Máhr Tivadar alpolgármester kedden reggel a Várparkban találkozott a három iskola vezetőivel és az intézményeket képviselő tanárokkal, diákokkal. A sportszervásárlásra fordítható felajánlásról szóló tanúsítványokat is ekkor vehették át az igazgatók. – Szenzációs eredményt értek el a sárvári iskolák. Hatalmas dolog, hogy ennyien megmozdultak és mindenki nagyon aktív volt a programban. Ebből is látszik a sport közösségszervező ereje – fogalmazott dr. Máhr Tivadar. 

Ördög Tibor, a Szent László-iskola igazgatója elmondta: diákjaik „iskolakerülők” lettek a program idejére, ami azt jelentette, hogy az órák közötti szüneteket nem az osztálytermekben vagy az udvaron töltötték el, hanem az iskola körül sétáltak. Egyebek mellett a rendszer kialakítása vitte őket a dobogó harmadik fokáig. A szokást a katolikus iskola a jövőben is szeretné megtartani azzal a céllal, hogy minden gyerek mozogjon a szünetek alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában