Semmelweis-napi kitüntetések

2023.06.26. 19:32

Gondozónő és laboratóriumi asszisztens munkáját ismerték el a Semmelweis-napon Szentgotthárdon - fotók

A Refektóriumban adták át a Semmelweis-napi kitüntetéseket. Ketten kapták meg a Szentgotthárd Egészségügyért és Szociális Ellátásért díjat. Kovács Irén és Korpicsné Bartakovics Anita Huszár Gábor polgármestertől vehették át az elismerést.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Az ünnepség elején Székely Dóra, a Szent Gotthárd Általános Iskola tanulója mondta el Zöld Attila Semmelweis napi köszöntő című versét, majd a Takács Jenő Alapfokú Művészeti Iskola növendékei adtak műsort. Ezután méltató szavak kíséretében Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere adta át a Semmelweis-napi elismeréseket. Kovács Irén a szociális területen végzett több évtizedes kiemelkedő és lelkiismeretes szakmai munkájáért vehette át a Szentgotthárd Egészségügyért és Szociális Ellátásért díjat. A méltatásban elhangzott: Kovács Irén a Városi Gondozási Központban 2005 májusában kezdte pályafutását takarítónőként az átmeneti elhelyezést nyújtó Időskorúak Gondozóházában. 

2006 októberétől lett a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás segédgondozója. 2008-ban a sikeres vizsgát követően megkapta a szociális gondozó és ápoló bizonyítványát, innentől szociális gondozónőként tevékenykedett folyamatos munkarendben, 3 műszakos munkabeosztásban. Az elmúlt 18 évben egyrészt kiszolgáltatott, egészségügyi problémákkal küzdő beteg emberek, másrészt szociális problémák miatt sérülékeny, magányos, egyedülálló idős emberek gondozásán, ápolásán, érdekeik képviseletén fáradozott. Az intézményben dolgozó szakemberekkel és idősekkel egyaránt jó kapcsolat kialakítására törekedett.

Szentgotthárd Egészségügyért és Szociális Ellátásért díjjal ismerték el Korpicsné Bartakovics Anita munkáját is, aki 1988-ban érettségizett az Entzbruder Dezső Egészségügyi Szakközépiskolában, ahol később fogorvosi asszisztens képesítést is szerzett. 2005-ben a Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai Karán orvosdiagnosztikai laboratóriumi technológus képesítést kapott. Elméleti tudását a gyakorlatban is kamatoztatta az alapellátásban, illetve a járóbeteg szakellátásban. 

1988 júliusától a szakorvosi rendelés és gondozás szakfeladaton asszisztensként tevékenykedett a Szakorvosi Rendelőben, majd 1993 januárjától fogorvosi asszisztensként dolgozott. 2001 februárjától mind a mai napig a Rendelőintézet laboratóriumi asszisztenseként erősíti az intézmény kollektíváját. A laboratóriumi diagnosztika oszlopos tagjaként, a labor-csapat „korelnökeként” látja el munkáját, amelyet magas szinten művel. Higgadtsága és diplomáciai érzéke segíti a nehezebb helyzetek megoldásában is. Munkatársai és a betegek is szívesen fordulnak hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában