Családokkal telt meg a templom

2023.06.26. 11:52

Jubiláns házaspárok találkoztak a szombathelyi székesegyházban - fotók

Ismét jubiláns házasokkal és az őket ünneplő családokkal telt meg a Sarlós Boldogasszony Székesegyház. Szombaton délelőtt megtartották a Szombathelyi Egyházmegye jubiláns házasai találkozóját.

Polgár Patrícia

Fotó: © Cseh Gábor

Az ünnepi szentmise kezdetén dr. Székely János megyéspüspök köszöntötte a házasokat. - A mai ünnep arra hív benneteket, hogy ámulattal, csodálattal nézzetek egymás arcára. Köszönjétek meg egymásnak, amit kaptatok a másik által, ami az életetekből őnélküle teljesen hiányzott volna. Köszönjétek meg a gyermekeiteket, unokáitokat, a családotokat, amely a szerelmetekből, odaadásotokból, hűségetekből született. Köszönjétek meg mindazt, amit megtett értetek és, amit megbocsájtott. Szeretni valakit nem azt jelenti, hogy átalakítom, hogy pont olyan legyen, mint én. Szeretni azt jelenti, gyönyörködöm abban, amilyen ő és szolgálom az ő boldogságát – szólt a házasokhoz.

Az 5 éves évfordulótól egészen a házasságuk 65. - kerek - jubileumát ünneplő párok újították meg házastársi ígéretüket. A szentmise végeztével a jubilánsok nevük felolvasását követően vehették át jubiláns emléklapjukat.

Az egyházmegye ajándékaként a templom tornyait, Püspöki palota látogatóközpontjának földszinti kiállítótereit és az Egyházmegyei Könyvtárat az ünneplő házasok szombaton ingyenesen tekinthették meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában