Összejövetel

2023.06.19. 13:30

Remek hangulatú falunapon eresztették ki a gőzt a meggyeskovácsiak - fotók

Falunapot szervezett Meggyeskovácsi Község Önkormányzata és a Meggyeskovácsi Fejlődéséért Közalapítvány.

Tóth Judit

Forrás: Novák Roland

Főzőverseny, kulturális programok

A program főzőversennyel indult, a résztvevők többsége magyaros ételeket készített. Délután szentmisére gyűltek össze a hívek, majd kézműves, szórakoztató és kulturális programok egész sora vette kezdetét. Felléptek a Sárvári Városi Mazsorett csoport tagjai, a Senior örömtáncsok Ikervárról és Sárvárról és a Lorigo TSE utánpótlás táncosai. 

Mindenki kiereszthette a gőzt

Köszöntőt mondott Kondora Tihamér, Meggyeskovácsi polgármestere: -Úgy gondolom, hogy a programok között mindenki megtalálja a számára megfelelőt, csak azt tudom kívánni, hogy mindenki érezze jól magát, eressze ki a gőzt, hagyja a stresszes hétköznapokat - fogalmazott, majd megköszönte mindazok munkáját, akik a falunap szervezésében szerepet vállaltak. 

Fejlődő, gyarapodó település

V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy Meggyeskovácsi is fejlődő, gyarapodó település, ezt bizonyítja a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése, amelynek épphogy befejeződik egy szakasza, máris következik egy újabb, köszönhetően a pályázati támogatásoknak.

- 127 településnek vagyok képviselője most már elég hosszú ideje, elég jól ismerem a térséget, emellett az országot is járom, de párját ritkítja az a fajta felfedezés, ami itt történt: egyszerre csak kezdtek fogyni az üres házak, és egyre-másra tűzték ki a fiatalok azt a célt, hogy ide költözzenek - mondta a képviselő, majd hozzátette: ha valaki belenéz a világba, láthatja, hogy békeidők után vagyunk. Most már tudjuk, hogy a Covid előtt voltunk a legboldogabbak, mert minden mutató felfelé ment, azt láttuk, hogy a határ a csillagos ég és szabadok vagyunk. Aztán jött a koronavírus miatti lezárások időszaka: azt hittük, hogy ennél rosszabb nem lehet, aztán mégis lett. A szomszédban dúl az orosz-ukrán háború minden bajával, és a hatalmas árrobbanással, amely nemcsak a családokat szorította nehéz helyzetbe, hanem az önkormányzatokat is. Ilyenkor kell, hogy előjöjjön a józan ész, ami azt súgja, hogy magunkon kell segíteni. Ez a hangulat járja át Meggyeskovácsit is, ahol óvodaépítésbe kezdtek, hogy ezzel is teljesebb és élhetőbb legyen a település.  

Légió-bál is volt

A vacsora után Nagy Jonathan szórakoztatta a nagyérdeműt, majd az újszülötteket köszöntötték. Estefelé érkezett Dankó Szilvi és az Eldorado együttes. A tombolasorsolás után Légió-bálban mulathattak a helyiek és a környékbeliek.  TJ 


 

vaol.hu/vezeto-hirek/2022/05/ket-fat-is-kidontott-egy-teherauto-meggyeskovacsi-kozeleben-mikor-leszoritotta-egy-auto-az-utrol-fotok
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában