Évzáró

2023.06.18. 12:03

Szentmise és díjeső - Ilyen volt a celldömölki katolikus általános iskola tanévzáró ünnepsége - fotók

Június 16-án tartották a Szent Benedek Katolikus Általános iskola tanévzáróval egybekötött ballagását. A hagyományokhoz híven az ünnep először a nyolcadikosokról szólt. Ballagásuk hálaadó szentmisével kezdődött a kegytemplomban, majd átvonultak az iskolába.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Németh Tamás

Az iskolaudvaron a hetedikesek mély gondolatokkal, versekkel, és közös dallal búcsúztak. Czupor Attila igazgató Ferenc pápa gondolataira építette ballagási beszédét, felhívva a diákok figyelmét a következőkre:Merj nagyot álmodni! Tegyél érte! Találd meg a tehetséged, amiben igazán jó vagy, és legyél csapatjátékos!” A sportot hozta példának, ahogy ezt a Szentatya is tette. 

A tanévzáróban a diákokat három veszélytől óvta: az unalom, a gépezés és a veszekedés szörnyeitől. Azt kérte, legyenek hősök, akik képesek legyőzni ezeket. A könyvjutalmak és alapítványi díjak átadása után a tantermekben bizonyítványosztással zárult az ünnepély, amely után elkezdődött a megérdemelt vakáció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában