Testületi ülés

2023.06.11. 07:00

Takarékoskodnak az energiával Bükön

A tervek szerint energiaközösséget hoznak létre Bük városközpontjában. Nulladik lépésben négy közintézményre 56 napelemet telepítenek – erről is szó volt a képviselő-testület pénteki rendkívüli ülésén

Horváth László

Fotó: Unger Tamás

Tizenegy napirendi pont szerepelt a büki képviselő-testület pénteki rendkívüli ülésén. Az elő előterjesztés az energiaközösség megalakításának előkészítésével foglalkozott. A városban, a jelentős ipar és a turizmus következtében az egy főre jutó energiafelhasználás az országos átlag négyszerese. Feltett cél a takarékoskodás, ennek jegyében a városközpontban alakítanák ki az első energiaközösségt. Kezdéséként négy közintézményre 56 napelemet telepítenek, a munka várhatóan őszre befejeződik. 

A képviselők határoztak arról is, milyen formában újítják fel az utat a Nagy Pál utcában. Ennek értelmében az út 7 méter széles lesz, két oldalt pedig járdát alakítanak ki.  

A város idén is 100 százalékban támogatja az érintett korosztályoknak a rotavírus elleni védőoltás beadását. Idén, az első félévben tizennyolc gyermek szülője kérte az oltást. A város két ingatlant vásárol a gyógyfürdőtől. A tervek szerint itt alakítják ki a vásárcsarnokot. 

A testület végezetül arról határozott, hogy a Kóczán-ház felújítására kisebb műszaki tartalommal új közbeszerzést írnak ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában