vaol.hu podcast

2023.07.21. 07:00

A tizedik Sárkányhajó Fesztivál a Csónakázó-tavon - Podcastunkban Sziklenka Lászlót kérdeztük

Markó Petra

Forrás: VN/archív

Tizedik alkalommal rendezik meg július 22-én szombaton Szombathelyen a Csónakázó-tavon a Sárkányhajó Fesztivált. A jubileumi eseményt a kezdetek óta az állandóság jellemzi, a résztvevők száma egyedül a koronavírus járvány körül esett vissza. Legújabb podcastünkben a kezdetekről és a mostani verseny részleteiről egyaránt beszél Sziklenka László, a Magyar Sárkányhajó Szövetség Szakmai elnökhelyettese, a Dragon Aktív Kft. ügyvezető igazgatója.

A versenyt három kategóriában hirdették meg: van, ami kifejezetten nőknek szól, van az open kupa, ahol nem meghatározottak a nemek száma, van a vegyes kupa, ahol minimum nyolc nőnek kell evezni, a Marathon kupa keretében pedig a csótó szigetet kell megkerülni háromszor a versenyzőknek, ami 2000 méteres távnak felel meg. A különleges hangulatú eseményen főleg helyi baráti társaságok, cégek vesznek részt, ami igazi közösségépítő program számukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában