Vasi Vizeken

2023.07.02. 19:42

Azt is tudják, hogyan kell horgot kötni

Mik a vasi vizek jellemzői? Hogyan szaporodnak a halak? Hogyan kell horgot kötni? Ilyen és ehhez hasonló elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhettek a horgászsuli résztvevői. Az Elektromosok SE tíz alkalommal fogadta a 8–14 éves korú iskolásokat a tanévben. A program szeptemberben folytatódik.

Cseh-Egyed Bernadett

Népszerű és sikeres volt a horgászsuli

Forrás: Vasi Vizeken

 A gondolattól a megvalósításig nem sokat hezitált Farkas Tamás szervező, rögtön a horgászsuli ügye mellé állt. S rögtön akadtak további segítők, szponzorok is, így hamarosan összeállt a menetrend és a tematika. Az első félévben összesen négy alkalommal találkoztak az újdonsült pecások az egyesület Király utca 13. szám alatti főhadiszállásán. A foglalkozásokon az interaktív előadásoké volt a főszerep. Megismerkedhettek a fiatalok a vízi élővilággal és annak környezetével, soksok hasznos információt hallhattak a különféle halakról, horgászmódszerekről. Egyéb más fontos dolgok mellett azt is megtanulhatták: hogyan készüljenek fel egy tavi – vagy éppen egy folyóvízi horgászatra különböző időjárási viszonyok mellett. A téli szünet után aztán a gyakorlatban is kipróbálhatták a korábban megszerzett tudást. Ez idő alatt ismereteket szerezhettek például a horogkötésről, a szerelékkészítés és egyéb, a sikeres pecához nélkülözhetetlen kellékek elkészítéséről, illetve ezek használatáról. A második félév zárásaként pedig egy horgászversenyen tesztelhették ügyességüket a fiatalok. 

– A barátságos megmérettetés vidám hangulatban telt és sok-sok mosolygós gyerekarcot láthattak a tóparton éppen arra sétálók. Volt is ok az örömre, hiszen a tél és tavasz során tanultakat kamatoztatva sikerült jó néhány halat horogra csalni – mesélte Farkas Tamás. – Igazából ezért csináljuk. A gyermekek mosolyáért. A tervek szerint a horgászsuli szeptemberben folytatódik, és majd – újdonságként – egy közös családi piknik zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában