Tanulás

2023.07.21. 18:42

Bogáncs táborban tölthetnek két hetet - A Fekete István Állatvédő Egyesület szervezi

Két hétre táborozó gyermekek vették birtokba a Fekete István Állatvédő Egyesület Vízöntő utcai telephelyét. A Bogáncs tábor célja az volt, hogy megtanítsa a legkisebbeket a felelős állattartás alapjaira.

Polgár Patrícia

A gyerekek a felelős állattartás alapjait tanulják

Fotó: Unger Tamás

A gyermekek két turnusban érkezhettek az állatvédő táborba, az előző héten a kisebbeket, míg ezen a héten az idősebb korosztályt várták – tudtuk meg Viszket-Németh Zsuzsannától, aki azt is elmondta, az idei a harmadik év, amikor az állatvédő egyesülettel közösen szerveznek tábort. A reggeli, délelőtti program mindig a menhelyen élő állatok gondozásáról szól: három csoportban segítenek, van, aki a kutyákat, van, aki a macskákat, mások a kölyköket gondozzák. A délelőtt fénypontja, amikor meg is lehet simogatni őket – vallják a gyerekek. Délutánonként kézművesfoglalkozásokat tartanak, de vendégelőadók is érkeznek hozzájuk, idén például állatorvosok beszéltek az iskolásoknak a chipek és oltások fontosságáról, de a kis érdeklődők szívhangot is hallgathattak a Noé Állatambulancia rendelőjében. 

Egy kutyakozmetikustól pedig az állatok szőrének, bőrének gondozásáról hallhattak. Egy kirándulós napot is szoktak tartani, amikor a kercaszomori lovas tanyára utaznak el, ahol a lovakkal kerülhetnek közelebbi kapcsolatba. Az „ismerkedés” nem a lovaglás irányából közelíti meg az ember és az állat kapcsolatát, sokkal inkább a lovakkal és az ott élő más háziállatokkal való helyes bánásmód felől. A legtöbb gyermek Szombathelyről és vonzáskörzetéből érkezett a táborba, többen már nem először jártak ott, sokan pedig abban is biztosak, hogy jövőre is visszatérnek – nyugtázták a zárónapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában