Évforduló

2023.07.06. 14:02

Emlékérmet kaptak jutalmul, akik segítettek felújítani Markusovszky síremlékét Vasegerszegen

A honvédorvos halálának 130. évfordulójára kormányzati támogatással újulhatott meg Markusovszky Lajos síremléke. Támogató munkájáért a település önkormányzata emlékérmet adományozott Ágh Péter államtitkárnak, a térség országgyűlési képviselőjének.

Polgár Patrícia

Fotó: Ohr Tibor

Markusovszky Lajos halálának 130. évfordulója alkalmából a település önkormányzata felújíttatta Markusovszky síremlékét. Az önkormányzat emlékéremmel ismerte el mindazok munkáját, akik valamilyen formában segítették céljuk megvalósítását. Köztük volt Ágh Péter országgyűlési képviselő is.

- Vasegerszeg önkormányzata évről évre megemlékezik a településen nyugvó Markusovszky Lajosról. Idén halála 130. évfordulója előtt tisztelegtek, amely alkalomra a sír is megújulhatott kormányzati támogatásból. E célt polgármester úrral együtt szorgalmaztuk, hiszen egy olyan személyről van szó, akire büszke lehet Vas vármegye és az egész nemzet is – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában