Többlépcsős terv

2023.07.06. 09:00

Fejlesztést terveznek - Borgáta önkormányzata átveszi a fürdőt

Szeptember végével átveszi a borgátai fürdő üzemeltetését az önkormányzat. Saját finanszírozásból több fejlesztés megvalósítását tervezik, emellett várják a pályázási lehetőségeket.

Polgár Patrícia

Gőcze Zsanett, V. Németh Zsolt és Szóka Tamás

Fotó: Unger Tamás

Borgáta község önkormányzata majdnem három évtized után veszi át a tulajdonában lévő strand üzemeltetését ez év szeptember 30-ától. Az átvétel apropóján egy többlépcsős fejlesztési tervet is kidolgoztak, amelyről Gőcze Zsanett, a település polgármestere tájékoztatta lapunkat. 

A beruházásokat az önkormányzat saját finanszírozásból indítja el várhatóan októbertől, az időjárástól függően. A fürdő szaniterhelyiségeinek felújításán kívül több turisztikai attrakciót is terveznek: minigolfpályát, strandröplabdapályát, szabadtéri öltözőket. A medencék fölé napvitorlákat szerelnek. Később a fürdő parkolójában elektromosautó-töltő állomás telepítését is tervezik.

– Anyagi erőforrásainkhoz mérten igyekszünk kielégíteni a felmerülő igényeket, szem előtt tartva a fenntartható fejlődést. Szeretnénk a geotermikus energiát is megfelelően felhasználni, illetve a kempinget is kívánjuk bővíteni annak érdekében, hogy minél többen és hosszabb ideig élvezhessék ezt a kis ékszerdobozt – fogalmazott a polgármester. Elképzeléseit V. Németh Zsoltnak is bemutatta egy fürdőbejárás alkalmával. Az országgyűlési képviselő üdvözölte a borgátai elképzeléseket, emellett támogatásáról biztosította az önkormányzatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában