135. évforduló

2023.07.19. 12:28

Jubileumot ünnepeltek a rumi és zsennyei önkéntes tűzoltók

Fennállásának 135. évfordulója alkalmából tartott jubileumi ünnepséget hétvégén Rum és Zsennye Községek Önkéntes Tűzoltó Egyesülete.

Vaol.hu

Forrás: Csende Sándor Viktor tű. alez., Sárvár KvK

Az egyesület története egyesülésekkel és szétválásokkal tarkított, ám egy cél mindig közös maradt a tagegyesületek számára: teljes erőbedobással azon lenni, hogy segítsék a bajbajutottakat.

A Rumban megtartott jubileumi ünnepségen megemlékeztek a legjelentősebb káreseményekről. Elhangzott, hogy a falu történetének legnagyobb káresete az 1869-es tűzvész volt, amikor szinte az egész település leégett. A vész ösztönzőleg hatott az önkéntes tűzoltóság megszervezésére. Felidézték, hogy a számos tűzeset mellett több alkalommal fogtak össze a belvízveszély elhárítása érdekében is, napjainkban pedig a viharkárok és közúti balesetek felszámolása adja tagjaiknak a legtöbb munkát – számol be a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A szervezet díszoklevéllel köszöntötte „születésnapján” az egyesületet, melyet Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, igazgató nevében Csende Sándor tűzoltó alezredes, a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség megbízott kirendeltségvezetője adott át az egyesület elnökének, Tóth Lászlónak. Ezen felül hosszú időn át végzett eredményes munkájáért díszoklevelet adományozott Orosz Józsefnek, aki immár 62 éve oszlopos tagja az egyesületnek, illetve Sulyok Tihamérnak, az egyesület parancsnokának, aki 58 éve erősíti a szervezetet magas szakmai munkájával.

A Vas Vármegyei Szent Flórián Tűzoltó Szövetség nevében Bozzai Lajos alelnök köszönte meg a tűzoltó bajtársak áldozatos munkáját, és kerek évfordulós elismeréseket adott át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában