Képviselő-testület

2023.07.03. 18:13

Ki szállítja az utasokat Cellben? - Az autóbuszos közösségi közlekedésről is döntöttek

A következő két évben is a Kolozsvár utcai telephelyen működő, 2011-ben alapított Kemenesalja-busz Kft. végzi a helyi, autóbuszos személyszállítást a városban. Június utolsó hetében tartott képviselő-testületi ülést Celldömölk önkormányzata.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: Cseh Gábor

Nyílt ülésen településrendezési kérdéseket tárgyaltak meg, szó volt továbbá arról is, hogy a Népjóléti Szolgálat Idősek Otthona II. Számú telephelyén, a Szalóky utcában villámvédelmi felülvizsgálatot végeztek, amelynek során kiderült: hozzá kell nyúlni műszakilag a hálózathoz. A szervezet vállalja a 4 milliós költséget. 

A térfigyelő kamerarendszer bővítésének lehetősége is szerepelt a napirendi pontok között. Celldömölkön 2013- ban épült ki a köztéri kamerarendszer, amely előbb 2019- ben, majd 2021-ben bővült. Most további három helyre szerelnek fel kamerákat: Alsóságon a Táncsics Mihály utca végébe kettőt, a Spar üzletházhoz szintén kettőt, és egyet a Nemesdömölki Idősek Otthona elé. A fejlesztés 3,2 millió forintjába kerül a városnak – 200 ezer forinttal többe a tervezettnél, a különbözetet az idei költségvetés terhére állja a testület.

Az önkormányzat a helyi, autóbusszal végzett, menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatás ellátására nyilvános pályázatot hirdetett. Az ajánlattételi határidőig két cég nyújtotta be az ajánlatát, a Volánbusz Zrt. és a Kemenesalja-busz Kft. A szolgáltató kiválasztásáról szintén a testületi ülésen döntöttek, zárt ajtók mögött. Fehér László polgármester közölte: a pályázatok elbírálásakor már látszott, hogy a legkedvezőbb ajánlat esetében is a helyi járat működtetése éves szinten több mint 30 millió forintnyi kiadást jelent a városnak. A határozati javaslatot elfogadva a testület döntése szerint az önkormányzat a Kemenesaljabusz Kft.-vel mint legelőnyösebb ajánlattevővel 2023. július 1-jétől 2025. június 30-ig köt szerződést a szolgáltatás ellátására. A helyi járat igénybevétele az utasok számára egységesen 200 forint.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában