Átadóünnepség

2023.07.05. 09:00

Kis falu, nagy beruházások: Nagytilaj

Többszörösen is ünnepelhettek a település lakói: átadták a csapadékvíz-elvezető hálózatot, a felújított hegyi utakat és szobrot, valamint az új közterületi játszóteret. Emellett megújult a temetői kerítés és a kultúrház teteje, a könyvtárba pedig új bútorokat vásároltak.

Tóth Judit

Horváthné Kántor Klára és V. Németh Zsolt

Forrás: VN

Horváthné Kántor Klára köszöntötte a megjelenteket, kiemelve, hogy bár településük kicsi, számos fejlesztéssel büszkélkedhetnek. - Változó világban élünk, de azt gondolom, hogy sikerült értéket teremtenünk. Bízom abban, hogy az elmúlt időszakban megvalósult beruházások hosszú ideig szolgálják majd az itt élőket - mondta, majd megköszönte a magyar kormány és V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő támogató hozzáállását, valamint Babos Eszter pályázatíró lelkiismeretes munkáját.  

-A temető új kerítést kapott, parkolóját bővítettük, a veszélyes fákat kivágtuk. Játszóteret építettünk, ezzel régi álmunk vált valóra. Jó látni, hogy a település lakossága gyarapszik - tette hozzá a polgármester, majd arról is beszélt, hogy TOP-os pályázatból a csapadékvíz-elvezető rendszer is kiépült, erre nagy szükség volt, hiszen a falu a Zala vízgyűjtő területéhez tartozik, és az előző sima árkolás nem volt képes elvezetni a nagy mennyiségű vizet. - Az idei nyári villámárvizeknél az új rendszer jól vizsgázott - hangzott el. 

Hungarikum pályázatból a szőlőhegyi pince bemutató térré alakult, zártkerti pályázatból restaurálták az 1876-os Nepomuki Szent János szobrot, az NKA támogatásából pedig új bútorokat vettek a könyvtárba, miután az önkormányzat saját forrásból is végzett felújításokat az épületben: megújíttatta az áramhálózatot, kicseréltette az ajtókat, a falakat javíttatta és újrafestette. 

Az átadó ünnepségen szó esett arról is, hogy Nagy Gáspár nagytilaji nyughelyét a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság a nemzeti sírkert részévé nyilvánította.   

V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is méltatta a beruházásokat, az új játszótér kapcsán így fogalmazott: - Derűs beruházás ez a jövőbe, amely reményteljes és Istennek tetsző. Ez a park generációkat szolgálat ki, és építhet fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában