Értékek bemutatása

2023.07.20. 13:19

Kisfilm készül a Jeli Arborétumról

Vaol.hu

Forrás: Szombathelyi Erdészeti Zrt. Facebook oldala

Kisfilm készül a Jeli Arborétumról – olvasható a Szombathelyi Erdészeti Zrt. közösségi oldalán. A vasvári ComMedias Egyesület a Vasi Hegyhát értékeit mutatja be néhány perces, lényegre törő, elsősorban figyelemfelkeltő epizódokból álló sorozatában. A premier novemberben várható.

Szép Bence, az ismert humorista, stand up comedy-s ragadott kamerát, hogy a Vasi Hegyhát értékeiről kisfilmsorozatot készítsen. A győrvári csata, a vasvári búcsújárás hagyománya, a Vaskapu és dr. Bendefy László hagyatéka mellett a stáb feldolgozza a Jeli Arborétum kihagyhatatlan látnivalóit is.

-Gróf Ambrózy-Migazzi István egykor örökké zöldellő kertet álmodott. Hagyatéka igazán jó kezekben van. Jó látni a Jeli Arborétum folyamatos fejlődését – mondja Szép Bence, aki nyolc éves kora óta rendszeresen visszajár ide, ám utoljára öt éve kereste fel az arborétumot. Az Ambrózy-kilátót és a lombkorona sétányt eddig csak képen látta. Úgy fogalmazott: élőben egyszerűen lenyűgöző. 

-Ruborits Tamás, az arborétum „főkertésze” olyan lelkesedéssel és hatalmas tudással mesél minden növényről és a tervekről, hogy biztos vagyok abban, jó kezekben van a botanikus kert. A Jeli Arborétumot minden évben, és most már nem csak a rododendronok fővirágzása idején érdemes felkeresni - tette hozzá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában