Volt móka és kacagás

2023.07.28. 09:00

Zsivajgó a nyári tábor Jákfán - fotók

Két hétre ismét gyerekzsivaj töltötte meg az egykori óvoda és a kultúrház épületét és udvarát. Táborlakók költöztek oda, mindkét héten huszonöten. Volt móka és kacagás, minden, amire egy gyermek vágyhat a gondtalan szünidőben.

Polgár Patrícia

Forrás: Unger Tamás

A napközis tábort ezúttal is Szabó Árpádné hivatalsegéd és Lengyel Klaudia diákmunkás vezette, akiket a táborba járó gyerekek már jól ismertek tavalyról. Sokan voltak elsőtáborozók közülük, a legtöbben azonban visszajárnak a már jól ismert közegbe. Délelőtt és délután kézműveskedés – batikolás, sötétben világító üveg festése, varrás –, medencézés, ügyességi játékok, a rossz időben mozizás volt a program. 

A jákfai táborlakók pihenője
Forrás: Unger Tamás

A kettő között mindennap ebéd utáni pihenőt tartottak, a legkisebb, hároméves táborozók még szundítottak is olykor. A tábor utolsó napján, pénteken a jákfai önkéntes tűzoltók érkeznek hozzájuk, hogy egy fergeteges habpartival zárják az együtt töltött két hetet. A táboroztatók hálájukat fejezték ki a falubelieknek, akik palacsintával, süteményekkel, kukoricával, ropogtatnivalókkal kedveskedtek a gyerekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában