A Mária Úton

2023.08.08. 19:16

A fiataloknak ajánlják lépteiket: a 10. 1Úton Nemzetközi Zarándoknap

Tizedik alkalommal rendezik meg augusztus 12-én az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapot a teljes Mária Úton: Ausztriában, Felvidéken, Délvidéken, Magyarországon és Erdélyben.  

Vaol.hu

Minden évben megszervezik a zarándoklatot

Forrás: VN-archív/GS

Mihályházáról reggel 8 órakor indulnak a zarándokok Celldömölkre, aki szeretne még előzetesen regisztrálhat az 1uton.mariaut.hu/ oldalon, de Fülöp Balázs koordinátor tapasztalata az, hogy többen a helyszínen csatlakoznak a kezdeményezéshez. Innen Vinár, Marcelgergelyi, Külsővat és Mersevát érintésével érkeznek meg a zarándokok Celldömölkre, várhatóan 16 órára. A 18 órai ökumenikus szentmisét követően körmenetet tartanak.  

Fülöp Balázs elmondta: egy-egy ilyen zarándoklat jó alkalom a lelki feltöltődésre, az ismerkedésre és a természetben való hasznos és egészséges időtöltésre. Idén ökumenikus jelleggel szervezték meg az eseményt, lelki vezetők: Szomju Tamás evangélikus lelkész, Rátkai István diakónus és Majlát Tihamér atya a Celldömölk-Alsóság Szent Miklós Plébánia plébánosa, a celldömölki Szent Benedek Katolikus Iskola iskolalelkésze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában