Mesehallgatás, hangséta

2023.08.29. 19:35

A kőszegi Zsinagóga is részt vesz a Zsinagógák Hete programsorozatban

A kőszegi Zsinagóga – Kulturális és Zenei Tér is részt vesz a Zsinagógák Hete programsorozatban: csütörtökig több helyszínen kínálnak programokat.

Tóth Katalin

A zsinagógában lesz táncház és előadás is

Fotó: Unger Tamás

Ma 9-től 11 óráig mesehallgatásra, játékra, kézműves-foglalkozásra és beszélgetésre várják a családokat Zsidó mesék kicsiknek és nagyoknak címmel a Zwinger Öregtoronyba. A rendezvénysorozat részeként 14 és 20 óra között Izrael 75 címmel az Izraeli Kulturális Intézet programjai közül választhatnak az érdeklődők. A zsinagógában 14 óra és 17.30 között lesz hennafestés, hummuszkóstolás, memóriakártya-játék héber kifejezésekkel. 

Bemutatják a Tom Lantos Intézet és a MERKAZ Héber és Izraeli Kulturális Intézet közös, Dunántúli zsidóság kutatás programjának kisfilmjét és a programban elkészült első filmet a soproni zsinagógáról. 18 órakor a Zwingerben vetítik le a Golda című, 2019-ben készült dokumentumfilmet. 

Csütörtökön 16 órától 17.30-ig Hóra Táncházat tartanak a zsinagógában, 18 órakor A hétköznapi mindennapi élet ciklusa címmel Szántó Imréné dr. Balázs Edit ad elő. 19 órakor Az ötödik nap címmel Mizsei Zoltán vezetett hangsétájához lehet csatlakozni. A tárlatvezetésen a zene által életre kelnek a zsinagóga terei, a bibliai freskók mondanivalói és a zsinagógához kötődő egykori kőszegi polgárok gondolatai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában