A győztes

2023.08.29. 16:35

A Rába a nyerő - Az év vízitúra útvonala lett a Rába Csörötnek-Csákánydoroszló közötti szakasza

A Magyar Vízitúra Szövetség az idén első alkalommal hirdette meg az Év Vízitúra Útvonala szavazást. A közösségi oldalon leadott szavazatok alapján Vas vármegyébe került a megtisztelő első hely, a Rába Csörötnek-Csákánydoroszló közötti szakaszára szavaztak a legtöbben.

Tóth Judit

A Magyar Vízitúra Szövetség online felületén augusztus 20-ig lehetett szavazni a kijelölt hét vízi területre: a Malom-ági Lajtára, a Duna váci szakaszára, a Szigetközre (Kisbodaki Öreg-Szigeti tó), a Ráckevei Soroksári Dunaágra (Czuczor-sziget-kerülés), az Öreg-Túrra, a csallóközi Vajka-körtúrára, valamint a Rába Csörötnek–Csákánydoroszló szakaszára. A vízitúrázók szavazatai alapján toronymagasan nyert a Rába, amelynek felső szakasza érintetlen, zátonyokkal, meredek szakadópartokkal, éles kanyarokkal tarkított. A folyó Csörötnek és Csákánydoroszló között ma is szabályozatlanul folyik: igazi, élő, vad folyó, amely állandóan formálja medrét. Természeti értékekben gazdag zöldfolyosó, vízrajzi adottságai, jellegzetes képződményei, továbbá vadvízi evezésre való alkalmassága miatt kiemelten értékes. Izgalmas, technikás szakasz, nem hiába kedvelik annyira a vízitúrázók. Az év vízitúra útvonala kitüntető címet az ősz folyamán táblaavatóval és vízitúrás összejövetellel is megünneplik Csörötneken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában