Tartaléknapon lesz

2023.08.29. 13:20

Az időjárás miatt tolódik a keddre tervezett szúnyoggyérítés Sárváron

Vaol.hu

Forrás: MW/archív

Fotó: Bús Csaba

Az országos központi szúnyoggyérítési program keretében földi szúnyoggyérítés lesz Sárvár és Sitke területén. Az esős időjárás miatt azonban a tartaléknapok valamelyikén, augusztus 30-án vagy 31-én lesz az irtás az időjárás függvényében - olvasható a város közösségi oldalán.

Sárvár Város Önkormányzata a Rába áradása utáni időszakban elszaporodott szúnyogok miatt légi szúnyogirtást végeztetett Sárváron augusztus 25-én. A természetvédelmi hatóság azonban a város több részében sem engedélyezte a légi írtást. Most a földi gyérítés a város teljes területét – Hegyközséget, Lánkapusztát és Rábasömjént is – érinti.

A földi irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a környezetre nincs káros hatással, a melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes. A hatóanyag néhány óra alatt lebomlik. A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A földi szúnyoggyérítés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, az ajtókat zárva tartani.

Kapcsolódó:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában