Látogatás

2023.08.29. 19:20

Az ivánci otthon lakóinak napja Szentgotthárdon

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Fogyatékosok és Időskorúak Otthona mintegy hatvan lakóját látták vendégül Szentgotthárdon.

Tóth Judit

Vidám csoportkép a színház előtt

Forrás: PKKE

Az ivánci otthon és a város közötti együttműködés néhány éve a szentgotthárdi Németh Erika ötlete nyomán indult el. A cél a kezdetektől az, hogy az otthon lakóit támogassák, életüket felpezsdítsék, szebbé tegyék. Ezért minden augusztusban 50-60 fős ivánci csoportot fogadnak Szentgotthárdon. Így történt ez az idén is, városi és térségi összefogással.

 Szentgotthárdi és környékbeli magánszemélyek, vállalkozók és önkormányzati képviselők is hozzájárultak a sikerhez. Az ivánci csoport megtekintette a színházat, a Nagyboldogasszony-plébániatemplomot, a kolostorépületet és a barokk kertet. A Várkertben Kovács Melinda és Dancsecs Viola terített asztalokkal várták őket. A közös ebédre a rábatótfalui kultúrházban került sor, ami után remek hangulatú mulatság kezdődött, Domján Richárd húzta a talpalávalót, természetesen felajánlásban. 

A programot kiemelten támogatta Huszár Gábor polgármester, a Pannon Kapu Kulturális Egyesület Hrabovszky-Orth Katinka vezetésével, a Nagyboldogasszony Plébániahivatal élén Bodorkós Imre plébánossal, Bartakovics Andrea önkormányzati képviselő, Bartakovics Ilona, a rábatótfalui Szlovén Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, a szlovén rádió, valamint Vincze Csaba, Mesics Noémi és Bedics Sándor családjával. Remek nap volt, jó hangulatban, tombolasorsolással. Jövőre folytatás!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában