Megállapodás

2023.08.01. 11:31

Célba ért a vasi lobbi: itt a kormányhatározat az útfejlesztések folytatásáról

A Magyar Közlöny legújabb számában megjelent a kormányhatározat: folytatódik a szombathelyi északkeleti elkerülő út, az M86-os, M87-es gyorsforgalmi utak, és további három másik vasi útberuházás előkészítése, azokhoz a központi költségvetésből a forrás is rendelkezésre áll.

Tömböly Ágnes

Forrás: VN/archív

Többször írtunk róla: megvan a kormányzati szándék a szombathelyi északkeleti elkerülő út és az M87-es gyorsforgalmi út, valamint más vasi útberuházások előkészítésére vonatkozóan.

„Jó hírek Vasnak! Kezemben a legújabb Magyar Közlöny, amelyben a közútfejlesztési beruházások felülvizsgálatáról szóló kormányhatározat is olvasható, amelyet a minisztériumunk készített elő” – tette közzé kedden Facebook-oldalán Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője. Úgy folytatta: „Ennek révén egyrészt mentesítik a felfüggesztés alól, másrészt forrást biztosítanak kiviteli tervek készítéséhez az M87 Szombathely-Kőszeg, a szombathelyi északkeleti elkerülő, M86 Körmend-Szombathely esetében.Elindulhat az előkészítés a sárvári, büki iparfejlesztésekhez kacsolódó útépítések tekintetében is” - közölte Ágh Péter, aki megköszönte Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány döntését, kiemelten Lázár János miniszter úr támogatását, akinek januári vasi látogatásán helyben is bemutathatták ezeket az ügyeket. "Köszönöm Hende Csaba és V. Németh Zsolt képviselők munkáját. Hajrá Vas vármegye!" - írta Észak-Vas megye országgyűlési képviselője.

Forrás: Ágh Péter Facebook-oldala

„Célba ért a vasi lobbi” – ezt már Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője posztolta közösségi oldalán a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározathoz fűződően. Hozzátette: „A háború okozta nehézségek miatt, a rezsicsökkentés megvédése és a honvédelmi célok teljesítése érdekében a kormány tavaly júniusban kénytelenségből felfüggesztett mintegy háromszáz állami beruházást. Tegnap este jelent meg a Magyar Közlönyben a kormány határozata, amelyben a 300 közül 22 útfejlesztést mentesít a felfüggesztés alól, kiemelt jelentőségükre tekintettel. Egyben elrendeli, hogy Lázár János miniszter úr azonnal indítsa meg és folytassa le a szükséges közbeszerzési eljárásokat. Több más Vas vármegyei útfejlesztés mellett benne van a 22 folytatandó fejlesztés között a szombathelyieket különösen érintő észak-keleti elkerülő út, a Szombathely-Kőszeg M87-es gyorsforgalmi út, és az M86-os folytatása a Zanat-Körmend szakaszon.

A kormány tehát tisztában van a Szombathely város további gazdasági-társadalmi fejlődéséhez szükséges jogos igényekkel, és - mint korábban is - szilárdan elkötelezett azok megvalósítása iránt” – olvasható Hende Csaba posztjában. "Köszönöm Ágh Péter és V. Németh Zsolt államtitkár urak együttműködését, amely meghozta a sikert!" - zárta gondolatsorát dr. Hende Csaba. 

Frissítés!

V. Németh Zsolt: Az M86-os fejlesztése az egész megye szempontjából a legfontosabb 

Egészen biztos, hogy a közútfejlesztések szempontjából az M86-os Körmend Szombathely közötti szakasza nem csupán a választókörzetem, hanem úgy vélem, hogy az egész megye szempontjából is a legfontosabb fejlesztést jelenti - hangsúlyozta a kormányhatározat kapcsán V. Németh Zsolt államtitkár. Dél-Vas vármegye országgyűlési képviselője a beruházás gazdaságfejlesztési vonatkozásaira is felhívta a figyelmet, és emlékeztetett arra, hogy Körmendtől már kiépült az M80-as autóút

Az M86-os további fejlesztése kapcsán leszögezte: - Kulcsfontosságú ez a szakasz. Szakembernek se kell lenni ahhoz, hogy láthassuk annak szükségességét, hiszen ha valaki Körmend és Szombathely között bármelyik szakaszán jár, akkor tapasztalhatja, hogy elképesztően zsúfolt és balesetveszélyes a közlekedés, sőt Szombathelyhez közeledve már egyszerűen tarthatatlanok a viszonyok. Örülök annak, hogy a kormányzat ennek az útnak a fejlesztését, annak az előkészítését folytatja és a forrásokat biztosítja - hallottuk V. Németh Zsolt államtitkártól. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában