Elismerés

2023.08.19. 17:54

Dohi László sokat tett Bükért, díjazták az elhivatottságát

Az ünnepi képviselő-testületi ülésen dr. Németh Sándor polgármester adta át Dohi Lászlónak az önkormányzat által alapított díjak közül a Bük városáért kitüntető oklevelet.

Horváth László

Fotó: © Cseh Gábor

A méltatásban elhangzott: Dohi László 1951-ben született Csepregen, munkáscsalád gyermekeként. Hatan voltak testvérek. 1968-ban, a szakmunkás tanulók országos versenyén szakmunkás képesítést szerzett. 1975-ben házasságot kötött Farkas Máriával, felsége munkája miatt költöztek Bükre. Két gyermekük született.

 

Dohi László 17 évet dolgozott a SZOT üdülőben, illetve a mai Répce Szállóban. 1994-től lett önálló vállalkozó. A mai napig segíti szakszerű munkájával az önkormányzati intézményeket, szerepet vállal épületek felújításában. A munka mellett a sport is az életének a része volt, 24 éven át futballozott a büki csapatban. A szabadidősportban évtizedekig részt vett. Az asztalitenisz szakosztály újraindításában is kivette a részét. Fiatal kora óta tartozott valamilyen közösséghez, hetedik éve tagja a Répcementi Férfikórusnak.  

Az oklevél tanúsítja: a büki sportéletben és a közösségért végzett munkásságáért ítélte oda a díjat a képviselő-testület.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában