Aratás után

2023.08.17. 19:26

Évet értékeltek a gazdák Répcelakon: közepesen jónak ítélték

Megtartotta hagyományos aratási végzőjét a Répcelaki Gazdakör. Összegzőjükből kiderül: az elmúlt évet inkább a menynyiségi, mintsem a minőségi termény jellemezte.

Polgár Patrícia

A rendezvényen Pap György, a gazdakör elnöke értékelte a betakarított terményt. Elmondta: az elmúlt szezont a közösség összetartása, a növekvő mennyiség és a romló minőség jellemezte. Közepesen jónak ítélte meg a répce terméseredményét, az őszi árpát csalódásként jellemezte. Emellett beszélt arról is, hogy takarmánybúzára a következő években nem lesz szükség, tele vannak a magtárak, elvesztették az olasz és a spanyol piacot, így a kenyérgabonára és a hazai ellátásra kell koncentrálniuk. 

Varga Barnabás elnökségi tag számszerű adatokat is közölt: a répcelaki gazdák az előző évhez képest megduplázták a termény mennyiségét. A gazdaköri tagok idén is hozzájárulnak a Magyarok kenyere programhoz, amelylyel a rászoruló családokat támogatják. Az értékelők után Szakál Szilárd plébános áldást mondott, majd átadta a szót Szabó Józsefnek, Répcelak polgármesterének. A városvezető köszönetét fejezte ki a gazdák éves munkájáért, és biztosította őket az önkormányzat támogatásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában