Karrier

2023.08.21. 19:15

Kell a nyári pihenés a produktivitáshoz

A nyári, hosszabb pihenés elmaradása megbosszulja magát az év végi hajrában, aki ilyenkor nem tud leállni, később nem fogja tudni pótolni, összeomlás lehet a vége, derül ki az egyik magyar alapítású tréningcég (Comline Budapest) összefoglalójából.

Vaol.hu

Azok, akik hosszabb szabadságot is megengednek maguknak, év közben akár 15 százalékkal hatékonyabbnak is érezhetik magukat munka közben, azonban a pihenés alatt felhalmozódó munkamennyiség később visszaüthet, írják. A Harward Business Review 20 országban végzett kutatásaira utalnak, amelyben azt vizsgálták, hogy egy évben hány fizetett szabadnapot kapnak a munkavállalók. A magyar tréningcég jelenlegi hazai ügyfélállományán azt tapasztalja, hogy a cégvezetők és különösen második embereik, továbbá az értékesítési vezetők munkaköre tartozik a legstresszesebb pozíciók közé. 

– Mindenkinek van mit kipihennie nyáron, de ha a cégvezetők, helyetteseik és az értékesítési vezetők nem pihennek, az könnyen kiégéshez vezet. Tapasztalataink szerint a kipihent dolgozók produktivitása legalább 15 százalékkal meghaladja azokét, akik nem vették komolyan a nyári pihenést – mondta el Nagy Béla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában