Harmadízben rendezik

2023.08.29. 10:56

Kétnapos lelkészkonferencia kezdődött hétfőn Kőszegen

Hétfőn kezdődött, kedden kora délután ér véget a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület idei évkezdő lelkészkonferenciája, amit harmadízben rendeznek a városban.

Tóth Katalin

Forrás: VN

Házigazdaként Baranyay Csaba lelkész köszöntötte a résztvevőket az evangélikus templomban hétfőn délelőtt. A templomi áhítat után A keresztény közösség biblikus modelljei Bonhoeffer felismeréseinek fényében címmel – dr. Fabiny Tibor irodalomtörténész, világi teológus bibliatanulmánya hangzott el a díszteremben – ezt utána kiscsoportokban dolgozták fel a résztvevők. Délután műhelymunka folyt Együtt bölcsebbek vagyunk: a „nehéz eseteink” és a csapatmunka témájában Csáky-Pallavicini Zsófia klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta vezetésével. A vacsora előtt egyházmegyei városismereti kvízre hívtak a szervezők. Kedden a díszteremben tartott reggeli áhítat után ismét műhelymunka várt a meghívottakra „gyülekezetvezetés a bizalom légkörében” témában dr. Tomka János vezetéstudományi szakember irányításával. Kerületi tájékoztatóval és záró úrvacsorai istentisztelettel ér véget a kétnapos találkozó, amelyen a házigazda vasi egyházmegye esperese, Rostáné Piri Magda hirdeti Isten igéjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában