Átadó

2023.08.22. 17:21

Nagy fejlesztések a kis faluban - Játszótérrel és új falubusszal gazdagodott Ólmod

Játszótérrel és új falubusszal gazdagodott a település a Magyar falu programnak köszönhetően. A hivatalos átadót a hétvégén tartották.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: VN

A falugondnok a településünk lelke: ő viszi és hozza a gyermeket óvodába és iskolába, szállítja az időseket, kihordja az ebédet. A 12 millió forintnyi kormányzati támogatásból vásárolt új kisbusz jelentősen segíti a munkáját - tájékoztatta lapunkat Hergovich Vince polgármester. Hozzátette: a faluban élők régi vágya vált valóra azzal, hogy mintegy félmillió forintból sikerült kialakítaniuk egy játszótérre alkalmas helyet, a Magyra falu programban pedig közel 6 millió forintot nyert annak megvalósítására. 

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője is a helyszínre látogatott. Elmondta: a Magyra falu programból  korábban orvosi műszerekre, közterületet rendben tartó eszközökre, önkormányzati épületre és útfelújításokra érkezett támogatás. Ezen túl még a kormány nemzetiségeknek címkézett forrásaiból is jutott ide. - Magyarország Kormányával elkötelezett munkát folytatunk a kistelepülések megtartó ereje érdekében - húzta alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában