vaol.hu podcast

2023.08.31. 09:00

Podcast - Harmincötéves az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület: programokról, akciókról

Fennállásának 35 éves évfordulója alkalmából novemberben szervez nagyobb volumenű rendezvényt az Alpok­alja Nagycsaládos Egyesület Szombathelyen. Erről és a tagokat támogató akciókról, közösségépítő kirándulásokról is beszélt podcastunkban Pehi Orsolya, a szervezet vezetőségi tagja.

Tömböly Ágnes

Fotó: © Cseh Gábor

Elérhető áron, több tartalmas programot is nyújtott a nyár során tagjai számára az Al­pokalja Nagycsaládos Egyesület. Erdélybe és a Fertő-Hanság Nemzeti Parkba is kedvező áron juthattak el a családok pályázati finanszírozásnak köszönhetően – tájékoztatott Pehi Orsolya, az egyesület vezetőségi tagja. 

Nemrég lapunk is beszámolt a szomszédos vármegyébe tett kirándulásról, egy másik csoportjuk pedig erdélyi élményekkel gazdagodhatott: a többi között a Tordai-hasadéknál és a Gyilkos-tónál is jártak, Csíkszeredán pedig a Csíki Anyák Egyesületének elnökével, Tiboldi Beával is találkoztak. 

A kirándulások alkalmat teremtenek arra is, hogy a szülők megvitassák a mindennapokkal járó kihívásokat és egymástól jó gyakorlatokat szerezzenek – erről is beszélt podcastunkban Pehi Orsolya. 

Az egyesület Semmelweis Ignác utca 47. szám alatti székhelyén nyitva áll a ruharaktár, ahol a tagok igény szerint válogathatnak. Bárki hozhat ide iskolatáskát, megunt tolltartót vagy más használati tárgyat, ami az iskolakezdésnél a családok segítségére lehet. Az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület az élelmiszerbankon keresztül az egyik élelmiszerkereskedelmi lánc akciójában is részt vesz: hetente kétszer kapnak a családok olyan csomagot, amiben lejárat előtti termékek találhatóak. 

Podcastunkban az egyesület tervezett őszi programjairól is hallhat, és arról is, hogy novemberben a szervezet fennállásának 35. évfordulóját egy nagyobb rendezvénnyel ünneplik meg Szombathelyen.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában