Program

2023.08.31. 14:58

Vadásznap a kastélykertben - Immár harmadik alkalommal rendezik Körmenden

A Országos Magyar Vadászkamara Vas vármegyei Területi Szervezete, a Vasi Vadgazdálkodók Védegylete és Körmend Város Önkormányzata szervezésében tartják meg szeptember 2-án, szombaton a Vas Vármegyei Vadásznapot. A helyszín a Batthyány-kastély északi kertje lesz.

Tóth Judit

Forrás: VN/archív

Fotó: Jámbori Tamás

Fél tízkor vadászkürtös térzenével indul a program, majd a vasi vadászok bevonulása következik. A köszöntőbeszédek után fél 11-kor kezdődik a Hubertus mise, 11 órakor pedig az ifjú vadászok fogadalomtételére és kitüntetések átadására kerül sor. Háromnegyed tizenkettőkor vadászati témájú kiállítások nyílnak a Városi Kiállítóteremben, illetve a Sala Terrena Galériában, majd kihirdetik a Vas Vármegyei Diana Vadászhölgy Klub által meghirdetett gyermekrajz pályázat eredményeit. Az ebéd alatt Horváth Pika Tibor és a 100 tagú cigányzenekar szólistái muzsikálnak, majd a Vas Vármegyei Vadászkürt Egyesület ad műsort. 

Szeifert Diana agárbemutatója háromnegyed kettőkor kezdődik, 15 órától a PresiDance Tánccsoport és a körmendi Városi Fúvószenekar lép fel. Délután öt órakor a vadétel főzőverseny, a Vadászok Bora borverseny és a pálinkaverseny eredményhirdetésére kerül sor. A Batthyány-kastély északi kertjében több bemutató is lesz az Országos Agarász Egyesület, Lóki György solymász, íjászok, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkakutyás szakembereinek közreműködésével. Több, mint húsz csapat jelentkezett előzetesen a főzőversenyre, az ételeket bárki megkóstolhatja, aki kilátogat a vadásznapra, amelyet immár harmadik alkalommal rendeznek meg Körmenden.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában