Kőszegdoroszlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület

2023.09.09. 07:00

Átadó és egyesületi beszámoló – Kocsifecskendő-beálló készült Kőszegdoroszlón

Átadták és felszentelték a felújított kocsifecskendő fölé épített új beállót. Az ünnepséggel egybekötve beszámoló közgyűlését tartotta péntek este a Kőszegdoroszlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

Tóth Katalin

Fotó: Unger Tamás

Először Máté Csaba ÖTE-parancsnok nyújtott bepillantást egyesületi életükbe. A szakmai értékelés után bemutatta a környező települések önkéntes és hivatásos tűzoltóival szoros együttműködésben végzett tevékenységeiket. A pénzügyi beszámoló következett, majd elismeréseket adtak át néhány helyi önkéntes tűzoltónak Göncz Szabolccsal, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelőjével.

A kocsifecskendő-beálló előkészítő munkáit Mihácsi Márk ismertette. Mint mondta, a doroszlói tűzoltóság története immár három évszázadot ölel fel. A település tűz- és vagyonvédelme érdekében folytatott járőrszolgálat mellett elődeik a tűzoltásban is aktív szerepet vállaltak. Ennek eszköze volt a szertár előtt kiállított kocsifecskendő, ami 1892-ben készült Sopronban. Egyesületük egyik célja az értékőrzés – ennek volt mérföldköve a tűzoltószertár újjáépítése és ebbe a sorba illik elődeik tűzoltószereinek felújítása is, ami a fecskendő esetében még folyamatban van. A kocsibeállóra azért volt szükség, hogy az elért állapotot megőrizzék. Széles körű összefogással valósult meg az építés – az önkormányzat, vállalkozások és az egyesület tagjai is hozzájárultak, hogy elkészüljön. A jövőben tűzoltó-emlékhelyként is kezelik, hangzott el. 

Fernandes Loyd plébános és Kalincsák Balázsné Varga Katalin evangélikus lelkész áldották meg az új beállót. Az ünnepségen a szomszéd települések önkéntes tűzoltó egyesületei is képviseltették magukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában