Interjú

2023.09.22. 14:00

Kik lesznek a Fidesz jelöltjei Szombathelyen? - Hende Csaba szerint elterelnék a figyelmet a városvezetés kudarcos éveiről

Egyelőre nem nyilvános a névsor, kikkel vág neki a jövő évi önkormányzati választásnak a kormánypárt. Miért döntöttek így? - erről is kérdeztük dr. Hende Csaba választókerület elnököt.

Tömböly Ágnes

Fotó: Cseh Gábor

Néhány hónap, és ráfordulunk a 2024-es helyhatósági választások hivatalos kampányára, de a szombathelyi közéletben már most kezd központi témává válni a jelöltállítás. A Fidesz szombathelyi szervezete nemrég tartott tisztújítást. Ez azt jelenti, hogy küszöbön a nevek bejelentése?

Ha küszöbön nem is, de valóban már több mint egy éve folyik a felkészülés a jövő évi választásokra. Ez olyan, mint egy sportverseny. Hosszú felkészülés, megfeszített munka előzi meg a verseny napját, ami jelen esetben az önkormányzati választás. Rengeteget dolgoztunk, de az előttünk álló időszak még több munkát követel meg mindannyiunktól. Nagyszerű csapatot építettünk, a legjobb jelölteket találtuk meg, napi szinten együtt "erősítünk" a választásra.

A végső cél nem kevesebb, mint a választás megnyerése után Szombathely visszaállítása a növekedési pályára. Ebben a ciklusban látványosan elhúztak Szombathely mellett a környező megyeszékhelyek. Ez azért történhetett meg, mert a jelenlegi szombathelyi városvezetés látszat-városvezetést folytat. Megdöbbentő belegondolni, de ha fel kellene sorolnia egy szombathelyinek Nemény András és a baloldali önkormányzat eredményeit, az komoly fejtörést okozna.

Nemény a konzervatív városvezetés által megkezdett beruházások átadásán kívül önálló, említésre méltó teljesítményt nem tud felmutatni.

A találgatás mindig előbb megindul, mint hogy a hivatalos bejelentések megtörténnének. Így van ez most is. Mit gondol erről?

Lehet találgatni, de az csak arra jó, hogy az ellenérdekelt fél elterelje a figyelmet a baloldali városvezetés totális kudarcáról. Természetesen kialakult a jelöltjeink névsora, de azt mindaddig nem hozzuk nyilvánosságra, amíg meg nem kezdődik a hivatalos kampányidőszak.

Több évtizedes tapasztalattal a hátam mögött - de párttársaimnak is vannak keserű emlékeik - arra jutottam: megérdemli a leendő polgármesterjelöltünk és képviselőjelöltjeink, hogy megkíméljük őket és családjukat a szisztematikus lejáratásoktól, a módszeres karaktergyilkosságoktól. A szombathelyi baloldal a propagandamédiájával karöltve többször megmutatta, hogy milyen gátlástalan támadásokra képes.

Komoly munkával, győzelemre készülünk a jelöltjeinkkel, nincs szükség arra, hogy akadályozzák őket az összpontosításban.

Látszik az igyekezet a szombathelyi baloldali szereplőknél, ahogy szeretnék megelőzni a hivatalos bejelentéseket és elbizonytalanítani a választókat. A kommunikációs trükkökön túlmutatva: kijelenthetjük, hogy megvannak a jelöltek?

Igen, minden választókerületben remek jelöltjeink vannak. Mint említettem, csaknem hat hónap van még a hivatalos kampányidőszak kezdetéig. Az embereket alapvetően napi boldogulásuk foglalkoztatja. A szomszédunkban pusztító háború zajlik, világunk alapjai recsegnek, gazdasági válság sújtja Európát. Mindeközben a kormány Magyarország szuverenitásának megőrzéséért küzd. Hamarosan eljön az ideje annak, hogy a helyhatósági választások is napirendre kerüljenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában