Helyi közélet

2023.09.20. 16:48

Kitárulnak Herény kapui: hamarosan Herényi esszenciák

Ismét kitárulnak Herény kapui: szeptember 28. és 30. között rendezik meg a Herényi esszenciák című programsort Szombathelyen.

Tömböly Ágnes

Szeptember 28-án csütörtökön 18 órától a Magyar Nemzeti Levéltár Vas Vármegyei Levéltára szervezésében a Családtörténeti műhely kilencedik előadásaként dr. Pál Ferenc főlevéltáros Herény molnárdinasztiái a 19-20. században címmel tart előadást. Pénteken 14.30 órakor a Capito Gitárklub zenél a Parti Kertészetben, majd 17 órakor a Herényiek Házában Zboznovitsné Dávid Anikó kiállítása nyílik meg. Szeptember 30-án szombaton kitárulnak Herény kapui: 14 órától 18 óráig Egyed Reni gobelin-jei, Ekk István bonsaifái, Marton Gabriella mézei, Stumpfeld Lajos szörpjei, savanyúságai és virágai, valamint prof. dr. Széll Kálmán könyvei is megismerhetők.

A Herényiek Házában szombaton 14.30 órakor Mészáros József grafikáiból nyílik tárlat, 15 órakor pedig a Szent György templomot mutatja be az érdeklődőknek Bokor Zoltán atya. 16 órakor pedig Szekér Tamás kezd langallósütésbe, 17 órától pedig a Capito Gitárklub zenél. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában