Klímavédelem

2023.09.17. 19:37

Klímaaktivisták lefújták a berlini Brandenburgi kaput

A német főváros egyik jelképét, a Brandenburgi kaput lefújták aktivisták. Az Utolsó Nemzedék (Letzte Generation) nevű csoport tagjai átalakított poroltókkal vörös, sárga és narancssárga festéket fújtak a védett műemlékre, ezzel megrongálva a kapu mind a hat oszlopát.

Vaol.hu

A rendőrség 14 aktivistát őrizetbe vett csoportos rongálás gyanújával. A Brandenburgi kapu nemcsak műemlék, hanem Berlin, a "szabadság városa" jelképe is, ahol a véleménynyilvánítás szabadsága és a közös jövőről szóló tisztességes vita fontos. Az akció ezért nemcsak a történelmi emléket, hanem ezen értékeket is megkárosította - hangsúlyozta Kai Wegner kormányzó főpolgármester.

Az Utolsó Nemzedék radikális klímavédelmi intézkedéseket követelő csoport, mely figyelemfelkeltő tiltakozó akcióiról vált ismertté Németországban. A klímavédelem komoly támogatóinak el kell határolódniuk az efféle törvénytelen cselekedetektől - emelte ki a CDU politikusa.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában