Helyi közélet

2023.09.18. 19:05

MÁV: a Volánbusz járataira is lehet számítani a győri fővonal felújítása idején

A Volánbusz járatai is segítik a közlekedést a győri vasúti fővonal felújítása idején - közölte a MÁV a vasúttársaság.

Vaol.hu

Emlékeztettek, hogy a Biatorbágy és Szárliget közötti vasúti pálya felújítása miatt hétfőtől jelentősen módosul a vonatok közlekedési rendje a Budapest-Tatabánya-Győr-Hegyeshalom vonalon.
    A vágányzár első ütemében, szeptember 18-tól október 26-ig érvényes menetrendek elérhetők az ELVIRA menetrendi keresőben és a MÁV-applikációban,
    Az utasok eligazodását a menetrendtervező felületeken kívül a mav.hu/egyesvonal weboldalról letölthető hirdetmények, valamint az IC- és a személyvonatok pótlóbuszainak menetrendjei, a megállási helyeket bemutató táblázatok, helyszínrajzok is segítik.
    Azt írták: a vonatok, illetve pótlóbuszok mellett a Volánbusz térségi járatai is besegítenek. Ezek igénybevétele miatt a vasúti bérleteket hétfőtől elfogadja a Volánbusz Tatabánya és Budapest között.
    Ezenkívül a BKK az M4 metró teljes szakaszán elfogadja a győri vonalra érvényes vasúti jegyeket és bérleteket.
    Hétfőtől helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők a Keleti pályaudvar és Sopron, illetve Szombathely között közlekedő InterCityk, valamint a Mura és Dráva IC-k a teljes útvonalukon, a nemzetközi vonatok pedig a Keleti pályaudvar és Tatabánya között.
    A MÁV az elmúlt napokban folyamatosan telepítette az állomásokra, megállóhelyekre az irányítótáblákat, hirdetményeket, térképeket. A vonatokon, állomásokon a hangosbemondás és a kijelzők is felhívják a figyelmet a változásokra, így például a pótlóbuszok közlekedésére és az átszállásokra. Az első néhány napon a Déli és a Keleti pályaudvaron, valamint a Kelenföld és Tatabánya közötti állomásokon és Győrben a vaúttársaság utastájékoztatási munkatársai segítenek az utasoknak - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában