Vasi Vizeken

2023.09.24. 19:19

Megint frissült a vasi vizekben a halállomány - Még másfél tonna pontyot telepítettek szeptemberben

Augusztus utolsó napján 16 mázsa, szeptember 12-én további 1550 kilogramm ponttyal frissült a vasi vizek halállománya.

Cseh-Egyed Bernadett

A telepítés után nem rendeltek el tilalmat

Forrás: Vasivizeken

Folytatja a haltelepítéseket a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. Puskás Norbert ügyvezető elnök közölte: a Tógazda Zrt. csertői telephelyéről a Vasvári tavakba 550, a Vaskeresztesi Pinka-holtágba 200, a Merseváti és a Nagypiriti-tóba 300, a Marcal folyó bobai szakaszára 250 kilogramm halat szállítottak. 

Az őszi horgászati szezon kiszolgálása érdekében szeptember 12-én 1550 kilogramm piaci ponty érkezett a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-től: Ikervár Rába folyó duzzasztott szakaszába 300, Ikervár Rába műcsatornába 1000, Rábasömjéni tóba 250 kilogramm. Az Ikervári műcsatornába az Ikervári Horgász Egyesület támogatásával valósult meg a 700 kilogrammos haltelepítés. A telepítés után általános horgászati tilalmat nem rendeltek el. Puskás Norbert emlékeztetett: a kezelésükben lévő valamennyi vízterületen a megtartható ponty mennyisége az országos szabályozástól eltérően két darab, mérete minimum 30 és maximum 50 centiméter. A halőrök ellenőrzik a rögzített zsákmány súlyát is, 0,5 kilogrammos eltérés esetén jogosultak a területi jegy viszszavonására!

 – Kérjük a horgásztársakat, a szabálytalanságból adódó kellemetlenségek és szankciók elkerülése érdekében körültekintően járjanak el, valamint előzetesen tájékozódjanak az adott vízterületre érvényes helyi horgászrendről – hangsúlyozta Puskás Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában