Hagyományteremtő szándék

2023.09.30. 19:36

Mihály-nap a gyermekekért Sorokpolányban: összegyűlt a falu apraja-nagyja - fotók

A falu apraja-nagyját kicsalogatta a napsütés a sportpályára, a Mihály-napi forgatag helyszínére. Többek között tökfaragás,ugrálóvár, festési lehetőség, ügyességi játékok, pónilovaglás várta a gyerekeket, miközben a bográcsokban rotyogott a vacsorának való.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Az óvódások vidám műsora nyitotta a programok sorát, a folytatásban színpadra lépett. A Lóca Együttes, este a Sweet Dance műsorát láthatja a közönség, a Sorokmenti Rekettyések 19 órakor mutatják be a Beteg a falu kanja című komédiát. Az esti sztárvendég Bódi Csabi lesz. 

 Mező Gáborné polgármester lapunknak elmondta: tavaly közösségösszekovácsolás, csapatépítés céljából álmodták meg - hagyományteremtő szándékkal - a Mihály-napi forgatagot. Idén összekötöttek egy családi nappal, amely egyben jótékony célt szolgált. Az óvodai dolgozók és szülők által felajánlott tárgyakat, illetve a közös összefogással készült portékákat bárki megvásárolhatta: többek között különböző őszi dekorációk, dió, eperpalánta, sütemény, kézzel díszített, mécsestartó várta az érdeklődőket. 

A becsületkasszában összegyűlt összegekből óvodai felszerelést, játékot kapnak majd az intézmény kis lakói. - Mindenképpen a gyerekek javára fordítjuk a befolyt összeget. Bővült is az intézmény: 45 óvodás és 12 bölcsődés gyermekünk van. Jól jött ez a lehetőség - tudtuk meg Hittér Lászlóné intézményvezetőtől.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában