Közösség

2023.09.15. 10:56

Nótaszóval vonultak fel - A nyugdíjasklub tagjai beköszöntek a hivatalba is

A Répcelaki Nyugdíjas Klubnál hagyomány, hogy vidám muzsika- és nótaszóval, beöltözve járják szüreti felvonulásukkal szeptember idusán a város utcáit és köszöntik a városvezetést.

Polgár Patrícia

Vizvárdy Tamásné és Szántai István az élen

Forrás: Winkler Krisztina

A kellemes, kora őszi időjárás kedvezett a szüreti menetnek, a sor elején Vízvárdy Tamásné Hugni néni, a nyugdíjasklub vezetője vonult a klub zászlajával. Mellette Szántai István szolgáltatta tangóharmonikájával a talpalávalót, a kalapban, viseletben haladó sokaság vígan énekelte az időszakra jellemző dalokat: Érik a szőlő…, Vörösbort ittam az este…, Ősszel érik, babám, a fekete szőlő… A menetrend idén is a már megszokott volt: a művelődési háztól indulva, a Radó-házat megkerülve, a Radó parkon át jutottak el Boros András, a művelődési ház igazgatója kíséretében az önkormányzat épületéig. A hölgyek kis kosárkákban vitték az ősz gyümölcseit, a demizsonokban, üvegekben bort és szódát cipeltek. 

A polgármesteri hivatalhoz érve Szabó József polgármester és képviselők fogadták a bejáratnál az ünneplőket, Kutasi László saját szerzeményű, az elmúlt évet összefoglaló rigmusával köszönte meg a klub nevében a szíves fogadtatást. A polgármester beinvitálta a hivatalba a nyugdíjasokat, odabent aztán mindnyájuk egészségére koccintottak, jó egészséget kívántak. A szüreti menet végül vis - szasétált a művelődési házhoz, ahol szalonnasütéssel zárult a víg kedélyű program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában