Jótékonyság

2023.09.14. 10:00

Önzetlenül segített a körmendi Senior Néptáncegyüttes

A Senior Néptáncegyüttes Bebes István polgármester fővédnöksége mellett – a közelmúltban jótékonysági főzőnapot szervezett. Az ott befolyt összegből a táncosok a tusnádfürdői gyermekotthon lakóit támogatták.

Tóth Judit

A kép Erdélyben készült: a segítők együtt a gyermekotthon lakóival

Forrás: VN-archív

A körmendi Senior Néptáncegyüttes 2019-ben került kapcsolatba a Tusnádfürdői Szent László Gyermekotthonnal. A tánccsoport tagjai még abban az évben elhatározták, hogy segítenek az otthon lakóinak, így kiutaztak Erdélybe. Akkor több munkát elvégeztek: festettek, csiszoltak és rendbe tették a parkettát az otthonban. A koronavírus járvány miatt aztán jó ideig nem lehetett szó személyes találkozásról, de idén ismét folytatódott a jótékonykodás. A táncegyüttes főzőversenyt szervezett a Batthyány-kastély udvarán, amelyhez több civil szervezet és magánszemély is csatlakozott. 

A programon befolyt összegből a táncosok kosárpalánkot, tollasütőket, focilabdákat, szélsárkányokat, tollakat, ceruzákat, tisztálkodószereket, édességet, valamint csaptelepeket és zuhanycsaptelepeket vásároltak, az ajándékokat maguk vitték el Erdélybe. Öten – Kiss Gábor, Solti Sándor, Novák Dániel, Kuchta Károly és Kuchta Kevin – ráadásként kifestettek egy komplett, négy helyiségből álló szárnyat, emellett kicserélték a rossz csapokat és több kisebb munkát is elvégeztek. – Közös játékra is jutott idő, ezt értékelték a legtöbbre a gyerekek – mesélte Kiss Gábor, a táncegyüttes vezetője, aki hangsúlyozta: lesz folytatás, amiben csak tudják, segítik az otthon lakóit a jövőben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában