Kiugrott a sofőr, a kukoricásba menekült

2023.09.07. 09:21

Potyautasok - Imbolygó teherautót állítottak meg a NAV-osok az M1-es autópálya

Bizonytalanul imbolygó teherautóra lettek figyelmesek a NAV munkatársai az M1-es autópálya Győrt elkerülő szakaszán. A sofőr, ahogy meglátta a pénzügyőröket, a leállósávba hajtott, majd hirtelen kiugrott a kocsiból és a közeli kukoricásba futott.

Vaol.hu

Forrás: NAV

A NAV közleménye szerint egy magyar rendszámú, szemmel láthatóan túlsúlyos kisteherautóra a sztrádán figyeltek fel a pénzügyőrök. A sofőr amikor észrevette a járőrautót, igyekezett kitérni előle, hogy megússza az ellenőrzést. A 118-as kilométerszelvényhez érkezve a pénzügyőrök a jármű elé soroltak, és egyértelmű jelzést adtak a megállásra, aminek a 30 év körüli férfi eleget tett, azonban ahogy a kerekek már nem gurultak, kiugrott furgonjából és elszaladt.

A járőrök előérzete azt súgta, hogy a kisteherautó rakterét sürgősen nézzék meg. A szellőzetlen, ablaktalan, levegőtlen platón, 21 fő, magát szír állampolgárnak valló ember kuporgott, akiket a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak átadtak.

Az utasok a rendőri intézkedéskor sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért velük szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el. Az ügyben a rendőrség embercsempészés bűntett elkövetése miatt, ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában