Összekötő út

2023.10.04. 17:49

A kormány meghallotta a vidék hangját: megújult a Nárain átmenő főút - fotók

Mintegy 405 millió forintból, 1,8 kilométer hosszan újult meg a Szombathely Pornóapáti összekötő út. A hivatalos átadót szerdán tartották Nárai főutcáján.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Van, miért ünnepelni: ez az útfelújítás egyben bizonyítéka annak a kormányzati törekvésnek, amely az infrastrukturális különbségeket hivatott csökkenteni város és falu között - mondta köszöntőjében dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, a térségi országgyűlési képviselője. Majd arról beszélt: könnyű annak segíteni, aki tudja, mit akar. Németh Tamás polgármester - akivel mintegy másfél évtizede dolgoznak szövetségben - világosan halad a céljai felé.  

- A kormány meghallotta a vidék hangját, felismerte, hogy a falusiaknak is vannak igényeik - húzta alá településvezető, aki Nárai valamennyi lakosának a nevében köszönetet mondott a beruházásért. 

Vámos Zoltán főispán rámutatott: a beruházás egy komoly vidékfejlesztési projekt része, hiszen 2010 óra mintegy 24 milliárd forintból 150 kilométer út újult meg, továbbá a közút saját kezelésében további 24 projekt valósult meg.  

A Szombathely- Pornóapáti összekötő út fejlesztése uniós forrásból, a Területi Operatív Programban valósult meg. A beruházás paramétereit Kovács Tibor, a kivitelező cég építésvezetője, illetve Böröcz Miklós, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas vármegyei igazgatója ismertette.  A felújítás részeként a szakemberek gondoskodtak a meglévő burkolat profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épült. Az érintett két buszöböl pályaszerkezete is megújult, KRESZ táblákat cseréltek és burkolati jeleket festettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában