Együttműködés

2023.10.09. 12:35

Cseh diákok és kísérőtanáraik látogattak a közgazdasági technikumba - fotók

Cseh diákok és kísérőtanáraik érkeztek múlt héten a Vas Vármegyei SZC Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikumba. A többnapos látogatás a szakmai ismeretek bővítését, a nemzetközi kapcsolatok kiépítését és az angolnyelv-tanulást is célozta.

Tóth Katalin

Forrás: HBSZ

Tavaly novemberben az Erasmus+ program keretében jártak Csehországban, Prágában a közgazdaságis diákok. Ott derült ki, hogy Kutná Hora városban az egyik magán-középiskolában a szombathelyihez hasonló profilú az oktatás. Partnerség alakul a két iskola között, amelynek első állomásaként cseh diákokat hívtak Szombathelyre. Szerdán dél körül a közgazdaságiban fogadták a külföldi csoportot, délután városnézésre indultak: jártak a Fő téren, megálltak a belváros nevezetes épületeinél (Képtár, zsinagóga),megnézték a Millenniumi falfreskót is, közben tanulóik angolul mondták el a fontos tudnivalókat a nevezetességekről. A Püspöki Palotában pedig a tanárok fordították a vendégeknek az idegenvezető mondatait, tudtuk meg Horváth Klaudiától. Az iskola nevelési igazgatóhelyettese elmondta: diákjaik és tanáraik közül is sokan részt vettek a programokon. A további napokról is beszámolt: csütörtökön két csoportra osztva három tanórát látogattak, délután a BPW Hungary Kft.-be mentek üzemlátogatásra. Az általános cégbemutató után a cseh és magyar diákok megnézték az ottani tanműhelyt és a gyár területét.

Péntek délelőtt is tanórákra hívták a vendégeket a házigazdák, ebéd után pedig sport és kulturális rendezvényre: magyar népdalokat énekeltek a pedagógusok, Faludiné Lovas Henriette egyesületéből két pár táncbemutatóval készült, majd táncot tanítottak. Közös röplabdamérkőzéssel fejeződött be a nap: magyar és cseh diákok, tanárok játszottak vegyes csapatokban. Szombatra még az ajándékvásárlás maradt – délben indultak haza. 

 Az egyik bank, a Vas Vármegyei Közgyűlés és a Vas Vármegyei Szakképzési Centrum is támogatta a rendezvényt.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában