Zene

2023.10.14. 22:07

Dolhai Attila zenekara adott zenés estet a Székesegyházban az esti mise után

Szombathely lelki megújulásáért tartottak hálaadó szentmisét és zenés imaestet október 14-én, szombaton este a Székesegyházban. Fellépett a MAGnificat zenekar és Földi-Kovács Andrea.

Merklin Tímea

Fotó: MT

Tele volt a templom, csak néhányan mentek el mise után, mások pedig kifejezetten azért jöttek, hogy meghallgassák a zenét.

A MAGnificat együttes - Varga Mónika dicsőítésvezető, Lambert Attila, főállásban a Magyar Kurír fotósa és Dolhai Attila színész, musicalénekes és zenészbarátaik lélekemelő élményt nyújtottak, végül bíbor és fehér fénnyel festették körülöttük a teret, ragyogott benne, az emberek közt körül hordozott Oltáriszentség.

Bevezetésként dr. Perger Gyula atya egy vándor példázatát mondta el, akinek egy város felé közeledve kőfejtőn át vezetett az útja. Megkérdezte az egyik ott dolgozót, hogy mit csinál. Azt a választ kapta, hogy "Nem látod, követ török". Egy másiktól is megkérdezte, ő azt felelte: "Pénzt keresek, hogy eltartsam a családomat." Egy harmadiktól is érdeklődött, aki pedig csillogó szemmel mondta: "Katedrálist építek!"

Mindannyian ugyanazt az életet éljük, de vannak, akik másképp járják végig. Aki tudja, hogy katedrálist épít, csillogó szemmel dolgozik. Perger Gyula ajánlásával a zenés imaest azt szolgálta, hogy minél több ember éljen Isten szép, nagy terve szerint - nagylelkűen, önfeledten -, ehhez lehetett meríteni a zenés imaestből. Az atya Hamvas Béla "Az Isten tenyerén ébredtem" kezdetű gondolatsorát is felidézte, amely arra a bölcsességre fut ki, hogy "olyannak látod a világot, amilyen Te vagy".

A zenés esten Földi-Kovács Andrea tanúságot tett személyes istenélményéről, amely megváltoztatta életét. A történetében Mária sugallatára - "Engedd, hogy megsebezzen!" - mezítláb ment fel a hegyre. De Mária nem ezt akarta, hanem azt, hogy úgy szeressen, hogy ne féltse a szívét attól, hogy megsebzik.

Az est folyamán lehetőség nyílt az elmélyülésre, a közös éneklés örömének megtapasztalására. Az imaest előtti szentmisén Melega Juli és barátai látták el a zenei szolgálatot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában