Választás 2024

2024.05.23. 14:00

Amikor a béke mellett állunk ki, a hazánk mellett állunk ki – Sárvárra látogatott Deutsch Tamás

Soha nem volt még ekkora tétje európai parlamenti választásnak, mint 2024-ben. Aki azt szeretné, hogy Magyarországról megválasztott európai parlamenti képviselők a magyar érdeket képviseljék, az támogassa a Fidesz és a KDNP jelöltjeit, fogalmazott Sárváron Deutsch Tamás, az Európai Parlament képviselője, a Fidesz-KDNP listavezetője.

Tóth Katalin

Deutsch Tamás az érintett kérdésekben este a Zene Házában népes közönség előtt tartott előadást.

A politikus Ágh Péter meghívására jött a városba – délután a Sárvár Arénában fogadta az országgyűlési képviselő és Kondora István polgármester. A bejárás után gratulált a korszerű, minden igényt kielégítő létesítményhez.

A folytatásban, bő két héttel június 9. előtt előtt annak adott hangot: sorsdöntő lesz a választás Magyarország számára.

– Először fordul elő, hogy egy napon történik az európai parlamenti és az önkormányzati választás. Ugyan különbséget teszünk a közösségünk közeli jövőjét meghatározó és a nagypolitikai, Európa jövőjét érintő döntés között, a tét a legfontosabb ügyet illetően mégis ugyanaz: továbbra is a gyarapodást, előrejutást, hétköznapi életünk biztonságos, békés feltételeit tudjuk-e megteremteni, vagy a veszélyek korában a nehézségek, gondok válnak erősebbé, uralkodóbbá mindennapjainkban – húzta alá.

Hozzátette: ötödik alkalommal van lehetőségünk arra, hogy az Európai Parlamentbe magyar képviselőket küldjünk. Szerinte Európa közeli és középtávú jövőjét is meghatározza, hogy továbbra is egy őrült, az emberek szempontjait és érdekeit figyelmen kívül hagyó, sőt, azokat megerőszakoló, Európát a háborúskodás felé taszító erők maradnak-e többségben az Európai Parlamentben, vagy az ennek végre megálljt parancsoló, az európai polgárok több mint 70 százalékának békepárti álláspontját az európai döntéshozatalban megmutató parlamenti összetétel jön létre.

– Csak úgy lehet fordulat az európai politikában, csak úgy erősödhet fel a békepárti álláspontot képviselők szava, politikai ereje, ha külön-külön az egyes tagállamokban a békepárti erők győznek, vagy a korábbihoz képest még inkább megerősödve kerülnek ki a megmérettetésből – szögezte le.

Politikai ellenfeleikről is beszélt. – A választáson 11 párt indul, közülük egyedül a Fidesz és a KDNP képvisel következetesen békepárti álláspontot. Riválisaink közül azok, amelyek eddig is európai parlamenti képviselettel bírtak, a magunk mögött hagyott ötéves ciklus minden háborúpárti előterjesztését, elképzelését, döntését igen szavazattal támogatták. Tetteikkel azt bizonyították, hogy fanatikusan háborúpárti állásponton vannak. Amelyik pártoknak nincs európai parlamenti képviseletük, azok mögött pedig háborúpárti szereplők, finanszírozók állnak.

A fejlesztési források szempontjából sem mindegy, miként alakulnak az eredmények. Ezzel kapcsolatban Deutsch Tamás döbbenetesnek nevezte, hogy a magunk mögött hagyott ötéves európai parlamenti ciklusban az EU 27 tagállama közül egyedül a magyar dollárbaloldali ellenzéknél volt tapasztalható, hogy politikai aktivitásuk kizárólag azt szolgálta, hogyan tudnak a saját hazájuk ellen áskálódni. – Felszólalásaik, benyújtott módosító javaslataik, előterjesztéseik arról szóltak, hogy miért ne kapja meg Magyarország a jogosan neki járó uniós forrásokat. 2019-et követően a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik európai parlamenti képviselői mind a 21 olyan határozati javaslatot támogatták, amelyek Magyarországgal foglalkoztak – hazugságok, rágalmak, valótlanságok alapján bántalmazták, ledorongolták az országot. Ők voltak a leglelkesebb támogatói a hajmeresztő, Magyarországgal szemben megfogalmazott vádaknak. Ezek középpontjában mindig az a törekvés állt, hogy Magyarország, a magyar emberek, az önkormányzatok, a különböző ágazatok, az egészségügy, az oktatás ne juthassanak hozzá az őket megillető forrásokhoz – állította.

Azzal zárta: úgy lehet a helyzeten változtatni, ha olyan európai parlamenti képviselőket nem küldenek a magyar választópolgárok Brüsszelbe és Strasbourgba, akiknek politikai aktivitása középpontjában az áll, hogy saját hazájuk ellen áskálódjanak.

Deutsch Tamás az érintett kérdésekben este a Zene Házában népes közönség előtt tartott előadást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában