Október 23. - 2023

2023.10.20. 16:29

Fehér László: 1956 szellemisége kötelez bennünket

- 1956 szellemisége arra kötelez bennünket, magyarokat, hogy jobbá tegyük Magyarországot – fogalmazott beszédében Fehér László, Celldömölk polgármestere. A kemenesaljai városban pénteken tartottak megemlékezést az 1956-os forradalom- és szabadságharc tiszteletére.

Cseh-Egyed Bernadett

Koszorúz: Farkas Gábor jegyző, mögötte: Fehér László polgármester, Söptei Józsefné és dr. Kovács Zoltán alpolgármesterek

A celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium diákjai “valami szent lobogás készül” címmel adtak ünnepi műsort – előbb délután az iskolában, majd délután a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtárban. Itt mondott beszédet Fehér László polgármester, aki előbb felidézte a az 1956-os forradalom és szabadságharc, majd a harmadik Magyar Köztársaság 1989-es megalakulásának eseményeit. - Az 1956-os magyarországi forradalom az egyetemes história szempontjából is kiemelkedően jelentős. Az országot napjainkban átható belpolitikai feszültségek ellenére együtt kell Magyarországon jobb világot teremteni gyerekeink számára. Tegyünk azért, ami fontos ma is: tegyünk az igazságért, a biztonságért, a jólétért, hiszen ezekre építve tehető jobbá az ország – hangsúlyozta.

Ezt követően az ünneplők koszorút helyeztek el az 1956-os emlékhelynél az Iskola téren, majd Koloszár Zoltán és Máté Lajos sírjánál a katolikus temetőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában