Tematikus hét

2023.10.04. 08:00

Hálát adtak a teremtett világért

Az elmúlt hét a Teremtés hetének jegyében zajlott a Bocskai István Református Oktatási Központ Nemesnépi Zakál György Tagintézményében.

Tóth Judit

Szakál Anikó Gyöngyi

A református iskolában a hálaadásról szólt a tematikus hét. Az ökumenikus kezdeményezés arra hívta fel a bajánsenyei iskolások figyelmét, hogy vegyék észre azt a sok-sok csodát, ami körülöttük van, és mindezek mögött lássák meg az Alkotót, akinek mindezt köszönhetik. A reggeli áhítatokon a tanulók és tanáraik hálát adtak a Nap éltető melegéért és a Földért, amelyen élhetnek, de megköszönték az állatokat, növényeket is, és mindazt, ami körülveszi őket, amiben gyönyörködhetnek. A hetet családi istentisztelettel koronázták meg, amelyen ismét felcsendült a hálaadás dala. Az ünnepi eseményen szívet melengető volt látni, amikor a gyerekek szüleikkel, nagyszüleikkel egymás mellett ülve emelték szívüket Istenhez és adtak hálát egymásért és a teremtett világért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában