Testületi ülés

2023.10.30. 07:00

Ingyenes használatba adják az orvosi ügyelet helyiségeit Kőszegen

Amint arról röviden már hírt adtunk, a csütörtöki testületi ülésen foglalkoztak a képviselők az orvosi ügyelet eszközeinek beszerzésével. Számos más téma is napirenden szerepelt a városházán.

Tóth Katalin

Fotó: Unger Tamás

A kőszegi orvosi ügyeleti ellátás megszervezéséről jelenleg az önkormányzat gondoskodik. A feladat ellátására a Pusztai Egészségügyi Bt.-vel kötött szolgáltatási szerződés ez év november 30-án lejár, az ügyeleti ellátás pedig előreláthatóan december 1-jével az állami mentőszolgálathoz kerül át. Az önkormányzat több alkalommal egyeztetett az ügyeleti feladatok átvételével kapcsolatban az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezetével. 

Alapbútorzattal és -eszközökkel felszerelve bocsátották volna a mentőszolgálat rendelkezésére az ügyeleti helyiséget, ám ők jelezték, hogy az alapbútorzatokat az Országos Mentőszolgálat a rendelkezésükre bocsátja, így az önkormányzat a bt.-től csak az ügyelet udvarán található két fémgarázst vásárolja meg 350 ezer forint értékben. Az ehhez szükséges összeget elkülönítik az ez évi költségvetésben – erről is szavazott a testület. 

Valamint, hogy az önkormányzati tulajdonú, Rákóczi Ferenc utca 19. szám alatt található, 117 négyzetméter alapterületű ügyeleti helyiséget ingyenesen használatba adják a mentőszolgálatnak. A közüzemi és egyéb díjakat, költségeket a Mentőszolgálat fogja viselni. Kéréssel fordult az önkormányzathoz a kőszegi Dance Jam Táncművészeti Egyesület: vegyék fel az egyesületet a kiemelt civil szervezetek közé és a jövőben támogatásukkal segítsék a működését. Tekintettel arra, hogy a Dance Jam kiemelkedő a helyi sportélet szervezésében és az utánpótlás-nevelésben: az önkormányzat feladatátvállalási megállapodást köt velük az ifjúságnevelési és sportfeladatok ellátása, valamint az egyesület hosszú távú működőképességének biztosítása érdekében. 

Egy következő napirendi pontot tárgyalva a képviselő-testület hozzájárult ahhoz, hogy főzőből tálalókonyhává minősítse át a szolgáltató a Dr. Nagy László EGYMI konyháját. Zrínyi Miklós utcának nevezi el a Kőszeg 2975/103 helyrajzi számú, Gábor Áron utcával párhuzamos, délkeleti irányba a Forintos Mátyás utcáig tartó utcát – így döntött a testület. Az előzményekről: a Zrínyi Miklós utca Schey Fülöp utcára történő átnevezése során az önkormányzat a kőszegi horvátság irányába garanciát vállalt arra, hogy Zrínyi Miklósról a lehető leghamarabb egy másik utcát nevez el. Erre a célra kezdettől fogva az új mentőállomás előtt húzódó, a Gábor Áron utcából nyíló, közforgalom elől elzárt magánút tűnt legalkalmasabbnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában