Biztonság

2023.10.25. 16:32

Látni és látszani - A kerékpárokat nézték át az egyik körmendi gyárnál a rendőrség munkatársai

Látni és látszani 2023 címmel indított közlekedésbiztonsági kampányt a Körmendi Rendőrkapitányság. Tegnap, a délutáni műszakváltáskor a helyi gyógyszergyárnál ellenőrizték a kerékpárokat a rendőrség baleset-megelőzéssel foglalkozó munkatársai.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Lapunk érdeklődésére Kolozsvári Róbert, a Körmendi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője elmondta: kiemelt feladat a közlekedésbiztonsági helyzet javítása a város területén, ezért szervezték meg a Látni és látszani projektet ebben az évben. A kampánnyal az a cél, hogy felhívják a közlekedők figyelmét: ellenőrizzék kerékpárjaikat, szereljenek fel világítóberendezéseket, mert ha baleset történik, akkor többnyire a biciklisek szenvednek súlyos sérüléseket. 

- A kerékpárosok a közlekedők védtelenebb csoportjába tartoznak, pláne ősszel és télen, amikor korán sötétedik, így nagyon fontos, hogy a járművek legyenek kivilágítva. A kampány keretében ezúttal a munkába érkezők, illetve a délelőtti műszak után haza igyekvők kerékpárjait vizsgáljuk meg. Megnézzük, hogy megvannak-e a kötelező tartozékok, de nincs semmiféle szankcionálás. Akinél hiányzik a világítóberendezés, annak adunk, hogy szerelje fel és legközelebb ezzel már ne legyen probléma - tette hozzá zárszóként a Körmendi Rendőrség munkatársa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában